...een moment geduld...
Pechhulp auto door van Eijck bergingsbedrijf en takeldienst

Auto pechhulp Service

Pech onderweg komt altijd ongelegen. Staat u langs de kant met pech aan uw voertuig, dan is het fijn om te weten dat pechhulp altijd nabij is. Van Eijck verzorgt 24/7 auto pechhulp en zo nodig een aanvullend transport naar een reparateur. Wij leveren pechhulp in samenwerking met- en voor onder meer leasemaatschappijen, verzekeraars, dealerbedrijven en autoverhuurbedrijven. Bent u gestrand met uw voertuig en heeft u pechhulp nodig? Dan belt u direct uw eigen pechhulpservice. Dit kan bijvoorbeeld uw merkdealer zijn als u mobiliteitsgarantie heeft of uw autoverzekering als u pechhulp heeft meeverzekert. De alarmcentrale neemt dan direct contact op met de pechhulpdienst.

Heeft u nergens een pechhulpdekking afgesloten? Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op.

Na een melding vanuit een alarmcentrale kunt u rekenen op de snelle pechhulp van Van Eijck. Direct na de eerste melding van autopech gaan we aan de slag. We doen er dan alles aan om zo snel mogelijk aanwezig te zijn om u pechhulp onderweg te verlenen. Aangekomen op locatie kijken wij eerst samen met de berijder of wij het voertuig direct kunnen repareren. Dit kan ook een tijdelijke reparatie zijn. Mobiliseren is ons vak. Is repareren niet (meer) mogelijk? Dan zorgen we ervoor dat uw auto zo snel mogelijk van de weg wordt gehaald.

Direct contact

Gebruik maken van onze diensten? Met de onderstaande gegevens kunt u direct contact opnemen met ons team.

Pechhulp door Mobiliteitsgarantie

Steeds meer autodealers geven een mobiliteitsgarantie tijdens de fabrieksgarantie of zolang u het voertuig bij hun in onderhoud geeft. Vaak is dit een gratis service afhankelijk van afspraken die je met de dealer hebt gemaakt. Dit een steeds meer een volwaardig alternatief voor een pechhulpservice. De dealer schakelt dan voor snelle en professionele pechhulp verlening van Eijck in. Wij helpen automobilisten zowel in Nederland als Europa.

Voor uitgebreidere hulp moet je soms bijbetalen. Transport van de auto naar Nederland en eventuele persoonlijke vervoerskosten worden vaak vergoed. Vergoedingen voor vervangend vervoer en bijvoorbeeld hotelovernachtingen kunnen per mobiliteitsgarantie afspraak verschillen. Hebt u pech en maak u gebruik van mobiliteitsgarantie? Bel dan direct uw dealerbedrijf.

Pechhulp via de autoverzekering

Van Eijk is een vaste partner voor bijna alle verzekeraars. Pechhulp kunt u bij veel autoverzekeringen aanvullend meeverzekeren. De premie hangt vooral af van de aanbieder, ouderdom van de auto en het dekkingsgebied. De verzekeraar schakelt bij pech een garage of sleepdienst voor u in. Pechhulp via de autoverzekering heeft vaak een standaard dekking. Zo is bijvoorbeeld reparatie ter plekke, het vervoer van uw auto naar een garage in de buurt of vervangend vervoer verzekerd.

Niet verzekerd zijn bijvoorbeeld kosten die u maakt zonder toestemming. Ook de onderhoudsstatus van uw auto speelt een rol. Deze moet goed onderhouden zijn wilt u verzekerd zijn van pechhulp. Hebt u pech en bent u aanvullend verzekerd? Bel dan direct met uw verzekeringsmaatschappij .

Leaseauto’s en Pechhulp

Van Eijck werk samen met heel veel leasemaatschappijen. Of jouw auto nu particulier of zakelijk is geleased dat maakt geen verschil. Ook met een leaseauto kan het voorkomen dat u pechhulp nodig heeft. Je hebt dan via de leasemaatschappij recht op pechhulpverlening. Ook hiervoor geldt dat er eerst wordt gekeken of de auto ter plekke gerepareerd kan worden. Is dit niet het geval dan wordt deze naar de dichtstbijzijnde garage gebracht.

Er gelden wel voorwaarden voor pechhulp lees dus voor alle duidelijkheid altijd de voorwaarden door. Het kan zijn dat er geen sprake is van kosteloze pechhulp. Dan nog is het raadzaam eerst uw leasemaatschappij te bellen. Die schakelt vervolgens van Eijck in om u zo snel mogelijk weer op weg te helpen.

AutoPechhulp door het hele land

Bij pechhulp komt het aan op snel reageren, vakkundigheid en veilig werken. Van Eijck heeft jarenlange ervaring met autopechhulp. Wij verlenen voor heel veel leasemaatschappijen, verzekeraars, dealerbedrijven en autoverhuurbedrijven pechhulp. Dit doen wij vanuit onze eigen vestigingen en waar nodig met ondersteuning vanuit ons Europese partner-netwerk.

Deze activiteiten worden aangestuurd vanuit één centrale meldkamer. Daardoor werkt men bij van Eijck accuraat en snel. De pechhulp voertuigen zijn uitgerust met het meest uitgebreide gereedschap en voorzien van uitleesapparatuur. Onze ervaren pechhulp monteurs zijn vakkundig en klantgericht. Zij hebben oog voor u en de eventuele passagiers. Bovendien proberen ze de hinder voor andere weggebruikers zoveel mogelijk te beperken.

Zullen we samenwerken?

Heeft u een groot wagenpark en/of bent u wagenparkbeheerder en wilt u samenwerken met van Eijck? Neem dan direct contact met ons op, wij helpen u direct verder!

Veel gestelde vragen over Pechhulp
Wat zijn de openingstijden?

Wij zijn 24/7 bereikbaar. De openingstijden van onze vestigingen verschillen per locatie en deze zijn niet vrij toegankelijk. Neemt u contact met ons op via het contactformulier voor het maken van een afspraak op één van onze vestigingen. Vertel ons wanneer u langs wilt komen en de reden van uw bezoekje. (zo mogelijk kenteken vermelden). Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op om een afspraak in te plannen.

Is betaling met een creditcard mogelijk?

Ja, er kan betaald worden met een creditcard. Op al onze locaties in Nederland zijn onze medewerkers uitgerust met een mobiel pinapparaat welke alle bekende betaalpassen en creditcards accepteert.

Kan ik contant betalen bij van Eijck?

Contant betalen is mogelijk. Voor uw en onze veiligheid verzoeken wij u echter indien enigszins mogelijk via de Pin te betalen. Op alle vestigingen zijn onze medewerkers uitgerust met een mobiel pinautomaat. Op onze locaties is géén wisselgeld voorhanden. Zorgt u er bij contante betaling dus voor om gepast geld mee te brengen.

Kan ik bij u pinnen?

Op al onze locaties in Nederland zijn onze medewerkers uitgerust met een mobiel pinapparaat wat alle bekende betaalpassen en creditcards accepteert.

Hoe kan ik een offerte aanvragen?

Neem contact met ons op via het contactformulier en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Mijn factuur klopt niet. Wat Nu?

Neem contact met ons op via het contactformulier. Vermeld daarbij ook uw factuurnummer en wat er volgens u niet klopt aan de factuur.  Onze financieele administratie neemt zo spoedig mogelijk contact met u op.

Staat mijn auto bij van Eijck?

Neem contact met ons op ons via het contactformulier en wij laten u zo spoedig mogelijk weten of uw auto op één van onze locaties is.

Waar blijft mijn auto?

U kunt binnenkort de status van uw voertuig volgen via ons klantenportaal. Een uitnodiging wordt u toegezonden als uw telefoonnummer bekend is in onze opdracht of u een emailadres heeft aangeleverd bij de afhandeling van een hulpverlening. 

Afhankelijk van de opdrachtgever wordt uw voertuig binnen 1 tot 7 werkdagen afgeleverd op de eindbestemming. In enkele gevallen heeft de opdrachtgever een contract afgesloten met een andere partij om het vervoer naar het afleveradres te organiseren. Uw vraag kunt u op dat moment het beste stellen aan de opdrachtgever.

Copyright 2024 Van Eijck | Privacy Policy | Realisatie: [b]reik.