...een moment geduld...

(door-)transport Binnenland

Wanneer uw auto is afgesleept na een schade- of pechstranding, dan kan het voorkomen dat uw voertuig op één van onze depots is belandt. U kunt in overleg met de opdrachtgever/verzekeraar bepalen waar uw voertuig kan worden afgeleverd, voor zover hier een dekking voor bestaat. De opdrachtgever zal aansluitend een transportopdracht verstrekken aan de door haar gecontracteerde transporteur.

Mocht er op uw voertuig géén dekking zijn voor transport door de opdrachtgever/verzekeraar, dan is het uiteraard mogelijk om bij ons een offerte aan te vragen voor het verzorgen van het gewenste transport.

Direct contact

Gebruik maken van onze diensten? Met de onderstaande gegevens kunt u direct contact opnemen met ons team.

Snelle aflevering voertuig

Het streven is om uw voertuig zo spoedig mogelijk af te leveren op de gewenste bestemming. De transportplanning is een vol-continu proces waardoor het niet altijd mogelijk is u vooraf een exact aflevermoment te garanderen. Wij vragen hiervoor uw begrip en adviseren u om bij het afleveradres af te stemmen dat zij u informeren wanneer uw voertuig is ontvangen. Door de komst van uw voertuig aan te kondigen kan men u aldaar eveneens reeds informeren omtrent de verdere afhandeling van uw stranding.

Veel gestelde vragen over Nationaal Transport
Wat zijn de openingstijden?

Wij zijn 24/7 bereikbaar. De openingstijden van onze vestigingen verschillen per locatie en deze zijn niet vrij toegankelijk. Neemt u contact met ons op via het contactformulier voor het maken van een afspraak op één van onze vestigingen. Vertel ons wanneer u langs wilt komen en de reden van uw bezoekje. (zo mogelijk kenteken vermelden). Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op om een afspraak in te plannen.

Hoe kan ik een offerte aanvragen?

Neem contact met ons op via het contactformulier en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Mijn factuur klopt niet. Wat Nu?

Neem contact met ons op via het contactformulier. Vermeld daarbij ook uw factuurnummer en wat er volgens u niet klopt aan de factuur.  Onze financieele administratie neemt zo spoedig mogelijk contact met u op.

Staat mijn auto bij van Eijck?

Neem contact met ons op ons via het contactformulier en wij laten u zo spoedig mogelijk weten of uw auto op één van onze locaties is.

Waar blijft mijn auto?

U kunt binnenkort de status van uw voertuig volgen via ons klantenportaal. Een uitnodiging wordt u toegezonden als uw telefoonnummer bekend is in onze opdracht of u een emailadres heeft aangeleverd bij de afhandeling van een hulpverlening. 

Afhankelijk van de opdrachtgever wordt uw voertuig binnen 1 tot 7 werkdagen afgeleverd op de eindbestemming. In enkele gevallen heeft de opdrachtgever een contract afgesloten met een andere partij om het vervoer naar het afleveradres te organiseren. Uw vraag kunt u op dat moment het beste stellen aan de opdrachtgever.

Copyright 2024 Van Eijck | Privacy Policy | Realisatie: [b]reik.